Oeps, je lijkt een niet-ondersteunde browser te gebruiken...
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren

  Over CSP®

  CSP® staat voor ‘Cohérence Somato-Psychique’. Het is een innovatieve psychotherapeutische techniek, uit de samenvatting en integratie van de Belgische osteopaat Fabrice Charles, en is gebaseerd op onderzoek van ondermeer I.P. Pavlov, K. Lorenz, H. Laborit, J. Lerminiaux, P.A. Levine, A. Maslow, S. Grof, G. Rizzolatti en E. Blackburn.

  De techniek is gericht op het loslaten van remmingen in het lichaam die het natuurlijke proces van zelfgenezing verhinderen. Het lichaam is namelijk geprogrammeerd om zichzelf constant te reguleren, waardoor het zichzelf herstelt. Als het dat niet doet, is er iets wat dat verhindert (blokkades). CSP® gaat erom uit te zoeken wat deze blokkades zijn. Dankzij een relatief eenvoudig en zeer gestructureerd protocol geeft CSP® onmiddellijke toegang tot deze blokkades en hun correcties.

  Coherentie tussen lichaam & geest

  De therapie heeft als doel de coherentie tussen het lichaam en de psyche terug te brengen, beginnend van het lichaam naar de geest (somato-psychisch), en niet van de psyche naar het lichaam (psycho-somatisch). Er volgt een terugkeer naar de ‘homeostase’: een gezonde geest in een gezond lichaam.

  CSP® helpt de cliënt om zijn fysieke, emotionele en mentale blokkades te begrijpen, en om nieuw gedrag aan te leren. Daardoor krijgt hij meer aanpassingsvermogen en souplesse/flexibiliteit in zijn geconditioneerde reacties die aan de basis liggen van zijn symptomen.
  CSP® is geen alternatief voor de traditionele geneeskunde maar is een complementaire holistische benadering. Het is een waardevolle aanvulling op medische behandelingen, fysiotherapie, osteopathie, logopedie, neuropsychologie, psychotherapie, enz.

  Veelgestelde vragen

  Na een korte bespreking met de cliënt, zal de therapeut de blokkades detecteren door middel van neuro-vegetatieve tests. Deze tests bepalen in welk ontwikkelingsstadium, op welk organisch niveau, en op welk punt in het leven van de cliënt deze blokkades zijn ontstaan en opgeslagen. Dit is een waardevolle indicatie om het terugkerend negatief gedrag bij te stellen. Het niveau en het type blokkade stelt de CSP® therapeut in staat om een ​​betekenis, een emotionele of gedragsmatige verklaring te geven aan het gevoelde ongemak. Daarna volgt een gesprek op basis van de elementen die tijdens de tests zijn gevonden. Van de psyche naar het lichaam en van het lichaam naar de psyche: zo kan de functionele coherentie in beide richtingen worden hersteld. Of je nu een fysiek, emotioneel of psychologisch probleem hebt, of je je nu 'slecht in je vel' voelt of geblokkeerd bent op je pad, de techniek helpt het verloren evenwicht terug te vinden en verlicht ons geleidelijk aan van storende herinneringen en mentale beelden. We worden dan ook bevrijd van onze ‘Pavloviaanse conditioneringen", de gedragsautomatismen die ons opsluiten in repetitieve patronen en vicieuze cirkels.

  CSP® kan worden toegepast bij elke vorm van lichamelijk of psychisch ongemak:

  • lichamelijke aandoeningen
  • onverklaarbare, aanslepende of terugkerende symptomen
  • onverklaarbare gewrichtspijn of spierpijn
  • emotionele moeilijkheden
  • hyperemotiviteit
  • gemakkelijk zonder reden lachen of huilen
  • psychologische problemen
  • gevoel geblokkeerd te zijn in zijn persoonlijke ontwikkeling
  • moeilijkheden bij het maken van een keuze
  • black-out
  • concentratiestoornissen
  • uitstelgedrag
  • onverklaarbare vermoeidheid
  • burn-out
  • agressiviteit
  • verstoorde slaap
  • spijsverteringsstoornissen
  • overmatig zweten

  CSP® is voor iedereen en voor alle leeftijden. De enige vereiste is een gezonde dosis openheid en bereidheid om met jezelf aan de slag te gaan.

  De behandeling is uniek in haar aanpak. Ze gaat problemen oplossen bij de bron i.p.v. enkel symptomen te bestrijden. Als de oorzaak niet weg is krijg je immers nieuwe symptomen. De aanleiding van het ongemak wordt zowel mentaal, psychisch als fysisch onder de loep genomen én gecorrigeerd.

  Een psycholoog is opgeleid om het gedrag van mensen te bestuderen. Een psychotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met complexe psychische en fysische klachten. Deze behandeling is vaak intensiever en langduriger dan die van een psycholoog. De behandeling kan individueel zijn, maar kan ook in groter verband (relatie, gezin, groep) plaatsvinden.

  Een psycholoog is meestal theoretisch opgeleid en zal enkel op mentaal vlak een hulp bieden. Een psychotherapeut is vooral praktijk- en ervaringsgericht en de hulp zal op drie niveaus geboden worden nl. mentaal, psychisch en fysisch.

  De aanpak van een psychotherapeut is grondig en biedt grondige en blijvende oplossingen waarbij het algemeen welzijn prioritair is. Een analyse is enkel zoals het woord het zegt een analyse.

  In de aanpak van een symptoom wordt enkel het symptoom weggewerkt los van de oorzaak. Bij CSP® psychotherapie wordt de oorzaak behandeld én gecorrigeerd.

  De meeste therapieën behandelen de zichtbare pathologieën en eenmaal die verminderen of verdwijnen wordt de persoon genezen verklaard. CSP® behandeling detecteert de oorzaak, de aanleiding van het ongemak, en corrigeert en behandelt deze blijvend. Op die manier wordt de persoon naast autonomer ook vitaler en gezonder.  Met andere woorden de mentale, emotionele en fysische bagage wordt opgeruimd.

  Ons wezen, onze ‘biologie’, is een verzameling van opgeslagen belevenissen, ervaringen, opvoeding, erfelijkheid, een blauwdruk dus. De CSP® psychotherapeut corrigeert daar waar de persoon op vastloopt in zijn gedragingen.

  Ons immuunsysteem is de motor van onze gezondheid. Mentale, emotionele en fysische stress belasten ons immuunsysteem en belemmeren onze zelfgenezende capaciteit. CSP® therapie ruimt op en corrigeert zodat opnieuw een mentaal, psychisch en fysisch evenwicht gevonden wordt.

  Benieuwd hoe CSP® coaching jou verder kan helpen?